به گزارش باشگاه سواد رسانه ای، آئین پایانی چهارمین دوره المپیاد سواد رسانهای (المپیاد نسل هزاره سوم) شب گذشته، اول مهرماه ۱۳۹۹ در ایستگاه نوآوری شریف برگزار شد و برگزیدگان معرفی شدند.
المپیادی که با همه ریسکها برگزار شد
دکتر محمدصادق باطنی، دبیر المپیاد سواد رسانه ای در این مراسم گفت: امسال تمام ۳۱ استان ایران در این المپیاد شرکت داشتند. در مجموع ۱۵۰۰ دانشآموز، از ۱۶۰ مدرسه و ۱۳۴ شهر با رقابت مجازی و تحت اپلیکیشن در این المپیاد حضور داشتند.
وی با بیان اینکه ۳۰۰ نفر به مرحله دوم راه یافتند، افزود: از این میان قرار بود که ۴۰ نفر وارد مرحله سوم شوند اما در این زمان، به اوج شیوع کرونا برخورد کردیم و به دلیل محدودیتهای خاص پروتکلهای بهداشتی در این دوران ناچار شدیم ۱۶ نفر از برگزیدگان را وارد رقابت غیرحضوری مدال برنز کنیم و باقی بچهها برای رقابت حضوری طلا و نقره به رقابت پرداختند.
باطنی از شکلگیری کمپین «دبیررسان» به عنوان یک اتفاق خاص و مهم در این دوره از المپیاد سواد رسانهای یاد کرد و گفت: در کنار تمام اتفاقات این دوره، یکی از مهمترین بخشها این بود که نوجوانان حاضر در المپیاد توانستند وارد عرصه اثرگذاری اجتماعی شوند و با پویشی که راه انداختند هزینه توانمندسازی دیجیتال معلمان مناطق محروم را فراهم کنند که در همین مراسم نخستین تبلتی که بچه ها خریدند به یک معلم محروم اهدا می شود.
اما مهمترین خبر دبیر المپیاد سواد رسانه ای این بود که این المپیاد همانطور که نخستین المپیادی بود که تا این لحظه درمیان المپیادهای موجود کشور به ایستگاه پایانی رسیده است نخستین المپیادی است که فراخوان دوره بعد آن منتشر خواهد شد. به همین منظور باطنی گفت: فراخوان پنجمین دوره از المپیاد فردا منتشر می شود و دانش آموزان علاقه مند می توانند به زودی به جرگه المپیادیهای سواد رسانه ای بپیوندند.
به اعتماد به نوجوانان اعتقاد داریم
دکتر محمدمهدی رحمتی، رئیس مرکز بسیج صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران به عنوان حامی المپیاد سواد رسانه ای در این مراسم با اشاره به ریسکهایی که برای برگزاری این المپیاد صورت گرفت، گفت: پیش از این، وقتی جوانی باانگیزه پیشنهادی را با سازمان مطرح میکرد، با پاسخهایی چون نمیشود و امکان ندارد، رو به رو میشد، ما با برپایی المپیاد سواد رسانهای میخواهیم این رویه را تغییر دهیم تا بیتفاوتیها نسبت به انگیزه جوانان کمتر شود.
وی در ادامه اظهار کرد: امیدواریم حضور نوجوانان در المپیاد سواد رسانهای به حضور جدی آنها در رسانههای کشور منتهی شود. چرا که ما علاقهمندیم که به جوانان اعتماد کنیم.
نکاتی درباره باشگاه هنر و رسانه نوجوان
در ادامه، علیرضا صادقی، معاونت سازماندهی باشگاه هنر و رسانه نوجوان گفت: پانزدهم آبان امسال، باشگاه هنر و رسانه نوجوان سالگرد خودش را جشن میگیرد. برنزیها که امکان تجربه فعالیتهای حضوری را نداشتند، میتوانند در قالب یک اردوی یک روزه بخشی از اتفاقات درون المپیاد را تجربه کنند.
وی در معرفی باشگاه توضیح داد: بچههای نوجوان توانمند و علاقهمند که دغدغه مسائل مهم را دارند میتوانند در این باشگاه آموزش ببینند و از نظر مهارتی و شخصیتی رشد کنند. در نهایت خروجی باشگاه افرادی متعهد و با روحیه انقلابی بالا خواهد بود. به گفته وی، در باشگاه هنر و رسانه نوجوان هر کسی بر اساس توانمندیهایش درگیر پروژهها میشود.
نوجوانان در تهیه محتوای جذاب به ساترا کمک کنند
در ادامه، سید صادق امامیان، رئیس سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر در فضای مجازی گفت: تاکنون از ۲۰۰ پیشنهاد، به ۱۵۰ تلویزیون اینترنتی مجوز فعالیت دادهایم. تلویزیونهای جدید نیاز به مقررات ویژهای دارند. رسانهها وظیفه دارند مخاطبانشان را پیش از ورود به محتوا، از فاکتورهای مهم آن محتوا آگاه کنند. تا مخاطبان بدانند که چه محتوایی را کلیک میکنند.
وی با بیان اینکه برگزیدگان المپیاد سواد رسانهای میتوانند در زمینه تولید محتوا برای اعمال این مقرارت به سازمان تنظیم مقررات صوت و تصویر فراگیر کمک کنند، افزود: میتوان با تهیه کلیپهای جذاب VODها را به سمت اجرای قوانین ترغیب کرد.
نوجوانها باید خودشان را مهم بدانند
سید بشیر حسینی، رئیس شورای سیاست گذاری المپیاد سواد رسانه با توجه به بیاهمیتی جامعه نسبت به نوجوانان گفتند: «متاسفانه در نگاه خیلیها نوجوانها مهم نیستند چون پولی ندارند که به عنوان کالای تجاری استفاده شوند و حق رأی ندارند که بازیچه احزاب و طعمهها شوند. نوجوانها باید خوشان را جدی بگیرند تا دیگران را نسبت به خودشان مطلع و حساس کنند».
رئیس شورای سیاستگذاری المپیاد سوادرسانهای افزود: «سال گذشته قرار بر بینالمللی شدن المپیاد شد که با توجه به شیوع و شروع موج اول کرونا پرواز به کشور عمان لغو شد، به محض باز شدن خطوط هوایی برای بینالمللی کردن المپیاد سفر خواهیم کرد».
وی ادامه داد: داریوش فرضیایی (عموپورنگ) با توجه به مهم بودن این پویش به آن پیوست. سپس از طریق صدا پیام داریوش فرضیایی به عنوان سفیر سواد رسانهای پخش شد. داریوش فرضیایی سال گذشته به عنوان سفیر سرخ (سواد رسانهای خلاق) انتخاب شده بود.
در بخش دیگری از این برنامه «جایزه سرخ» یا همان «سواد رسانهای خلاق» به عنوان جایزه سالانه به معلمان و دانش آموزان برگزیده سواد رسانهای اهدا شد. در همین راستا به پاس زحمات چندساله خانم زاهد مقدم در عرصه سواد رسانهای جایزه معلم سرخ به وی تعلق گرفت.
همچنین اولین هدیه پویش دبیررسان به آقای عزیز محمدی منش معلم عشایری تعلق گرفت. در بخش «سوال سرخ» هم فاطمه زهرا برومندنیا رتبه اول، فاطمه زارع کار رتبه دوم، مهدیه خراسانی نژاد به نمایندگی از تیم مدرسه تزکیه رتبه سوم را کسب کردند.
اسامی برگزیدگان چهارمین دوره المپیاد سواد رسانه ای
پایان بخش این مراسم اهدای مدالهای طلا، نقره، برنز به برگزیدگان سوادرسانهای بود که با حضور رئیس بسیج صداوسیما، رئیس ساترا و دبیر علمی المپیاد این مدالها اهدا شد. اسامی مدال آوران چهارمین دوره المپیاد سواد رسانهای به شرح زیر است:
برگزیدگان مدال طلا:
کیمیا سادات ترابی (از مدرسه تزکیه شهر تهران)، شهروز حسامی (از مدرسه ماندگار البرز شهر تهران)، فاطمه محبی (از مدرسه شهید مطهری شهر تهران)، امیرمهدی تبار (از مدرسه علامه حلی ۱۰ شهر تهران)، مسیح شریفی (از مدرسه شهیدازه ای ۱ شهر اصفهان)، علی محمدزاده (از مدرسه شهید صلوفی شهر یزد)، محمدصدرا نصیری (از مدرسه صدرای شیرازی شهر تهران)، کیمیا صادقی (از مدرسه رفاه شرق شهر تهران)، مهرناز صاحبی (از مدرسه فرزانگان ۱۰ شهر تهران)، علیرضا عالی بیگی (از مدرسه علامه امینی شهر میانه)، مهدیه خراسانی نژاد (از مدرسه تزکیه شهر تهران)، الهام نبیئ (از مدرسه فرهنگ بانوامین شهر تهران)
برگزیدگان مدال نقره:
ساناز موسی پور (از مدرسه فرزانگان ۱ شهر تهران)،زهرا نورزاده (از مدرسه غواصان اروند شهر هرات)،مهدی نصرتی (از مدرسه فارابی شهر بندرلنگه)،محسن تفک (از مدرسه شهید دکتر شهریاری شهر قم)،ساجده نوراللهی (از مدرسه پروین اعتصامی شهر اندیشه)،رعنا ملک (از مدرسه فرزانگان ۱ شهر تهران)،سید امیرعلی مقدسی نژاد (از مدرسه علامه حلی ۱۰ شهر تهران)،ساجده صداقت (از مدرسه شهدای مختاری شهر طالخونچه)، فاطمه زارع کار (از مدرسه غیردولتی شایستگان شهر املش)،عماد فراهانی نیک (از مدرسه صلحا شهر تهران)،مائده احمدی پور (از مدرسه فرزانگان شهر ابرکوه)
برگزیدگان مدال برنز:
ریحانه علی محمدی (از مدرسه فرزانگان ۱ شهر تهران)، زهراسادات رکنی حسینی (از مدرسه تزکیه شهر تهران)، پرنیا صدیق (از مدرسه فرزانگان ۴ شهر تهران)،سیدعلی محمد هاشمی (از مدرسه شهید اژه ای ۱ شهر اصفهان)، امیرحسین تقدیسی (از مدرسه امام صادق (ع) شهر اصفهان)، نرگس سادات مرتضوی اصلانی (از مدرسه شهید مطهری شهر مشهد)، شیما حمیدی شهرابی (از مدرسه تزکیه شهر تهران)، سیده آتنا مدرسی (از مدرسه فرزانگان شهر یزد)، صبا چراغ ابادی (از مدرسه فرزانگان ۳ شهر تهران)، فاطمه برین (از مدرسه فرهنگ شهر تهران)، علی ابارقی (از مدرسه علامه حلی شهر بم)، ریحانه تیموری (از مدرسه تزکیه شهر تهران)، محمدمهدی قاسمی (از مدرسه نمونه دولتی هفده شهریور شهر تهران)
دیدگاهتان را بنویسید