به گزارش باشگاه سواد رسانهای، همزمان با برگزاری پنجمین المپیاد سواد رسانهای، چهارمین دوره «جایزه سوال سرخ» با محوریت طراحی سوالات خلاقانه برای مرحله اول المپیاد سواد رسانهای برگزار میشود.
طبق روال ادوار گذشته المپیاد، سوالات ارسالی برگزیده بهعنوان نیمی از سوالات آزمون مرحله اولِ پنجمین دوره المپیاد سواد رسانهای مورد استفاده قرار میگیرند و ۳ سوال برتر به انتخاب دانشآموزانِ شرکتکننده در آزمون، نشان جایزه سرخ (سواد رسانهای خلاق) را از آن خود میکنند.
برای این منظور تمامی علاقهمندان طراحی سوال سواد رسانهای، اعم از معلمان و دانشآموزان محترم، میتوانند سوالات خلاقانه خود را تا تاریخ ۱۵ اسفندماه ۱۳۹۹ از طریق فرمی که لینک آن در انتهای همین صفحه قرار گرفته است برای دبیرخانه المپیاد ارسال کنند. به ۳ طراحی که سؤالاتشان بهعنوان سوال برتر شناخته شود، به ترتیب جوایزی به ارزش ۵۰۰هزار تومان، ۳۰۰هزار تومان و ۲۰۰هزار تومان اهدا میشود. برای اطلاع بیشتر از جزئیات این جایزه میتوانید آییننامه این جشنواره را مطالعه کرده و نمونه سوالات سال گذشته المپیاد را از انتهای همین خبر دریافت کنید.
– کلیه معلمان سواد رسانه ای، فعالان سواد رسانهای و دانش آموزانی که خواهان شرکت در المپیاد هستند میتوانند در این جایزه شرکت نمایند.
– هر فرد نهایتا میتواند ۱۰ سوال تستی برای دبیرخانه المپیاد سواد رسانهای ارسال کند.
– سوالات میتواند شاملِ تکسوال، بسته سوال، درک مطلب و هر نوآوری دیگری که مدنظر طراحان سوال است باشد.
– دبیرخانه المپیاد هیچ تضمینی مبنیبر استفاده حتمی از سوالات طراحان محترم نمیدهد و در صورت دارابودن کیفیت لازم و تکراری نبودن، از هر طراح به صلاحدید هیات علمی المپیاد، تعداد محدودی از سوالات ارسالی مورد استفاده قرار میگیرد.
– طراح سوال بایست پاسخ تشریحی هر یک از سوالات را نیز ارسال کند و سوالاتی که پاسخ تشریحی آنها ارسال نشود، مورد استفاده قرار نمیگیرند.
– سوالات خود را در قالب یک فایل word با فونت B Mitra و سایز ۱۴ ارسال کنید. شماره گزینهها از ۱ تا ۴ مشخص باشد. در فایل ارسالی ابتدا نام و نام خانوادگی؛ معلم یا دانشآموزبودن و اطلاعات شناسنامهای و راههای ارتباطی خود را وارد کرده و سپس تمام سوالات را بنویسید. در انتها در بخشی به نام «پاسخ تشریحی» پاسخ پرسشها را به ترتیب ارائه کنید.
– منبعی که میتوانید سوالات را از آن طراحی کنید، عبارت است از: کتاب درسیِ «تفکر و سواد رسانهای». استفاده از سایر منابع برای طراحی سؤالات به شرطی ممکن است که سرفصل سوال طراحیشده در منبعِ پیشگفته موجود باشد.
– در طراحی سوالات رویکردهای مهم سواد رسانهای بایست مورد توجه قرار گرفته باشد. به این معنا که سوالات تا جای ممکن نباید مرتبط با محفوظات دانشآموزان باشد. سوالات باید قدرت تفکر و تجزیه و تحلیل دانشآموزان در برابر پیامهای رسانهای را برانگیزد و خلاقانه و هوشمندانه باشد.
– بهواسطه این که سوالات مرحله اول المپیاد تستی است، سوالات طرحشده بایست تنها یک پاسخ درست داشته باشند و بایست از سوالاتی که چند پاسخ درست دارند یا سوالات نظرسنجی، پرهیز به عمل آید.
– طراح سوال بایست از هرگونه انتشار عمومی سوالات خود بپرهیزد و پیش از این نیز سوالاتش در دسترس عموم قرار نگرفته باشد. در صورت انتشار سوالات توسط طراح، این سوالات از رقابت کنار گذاشته خواهند شد.
– سوالات افراد در بانک سوالات المپیاد سواد رسانهای قرار میگیرد و دبیرخانه المپیاد حق هرگونه دخل و تصرف و استفاده از سوالات ارسال شده را داراست.
– طراحان محترم میتوانند با مشاهده سوالات سالهای گذشته المپیاد، با نحوه طراحی سوالات المپیاد و قواعد مدنظرِ دبیرخانه آشنا شوند.
– طراحان محترم بایست سوالات خود را از طریق فرم ارسال سؤالات سرخ در انتهای همین صفحه در قالب فایل ورد (doxs) برای دبیرخانه المپیاد ارسال کنند.
– خلاقانهترین سوال از طریق نظرسنجیِ حین برگزاری آزمون از دانشآموزان پرسیده خواهد شد. به ۳ طراحی که سوالاتشان بهعنوان سوال برتر شناخته شود، جوایزی اهدا میشود. ضمن این که هر طراح حداکثر میتواند یک جایزه از این جوایز را دریافت کند.
برگزیدگان این جایزه، در مراسم اختتامیه پنجمین دوره المپیاد سواد رسانهای در تابستان ۱۴۰۰ اعلام گشته و جوایزشان اهدا میشود.
دیدگاهتان را بنویسید